Koop een poster van een muzikant

  • sofie 

Iedereen heeft een paar favoriete muzikanten. Hun muziek heeft een belangrijke rol gehad in jouw leven, en elke keer dat je hun topnummers hoort komen de herinneringen terug. Aan de meest magische vakantie die je ooit beleefd hebt, aan de geboorte van je eerste kind, aan het moment dat je besloot om je leven radicaal om te gooien.

Ook jij hebt vast zo’n muzikale ster, die je als een soort halfgod beschouwd. Andere mensen doen dat ook. En het is dan ook niet zo raar dat er iconische posters van deze mensen te krijgen zijn. Webwinkel Gallerix heeft iconische fotokunst van een paar van de groten der aarde in de aanbieding. Hier kan je onder andere de volgende muzikale reuzen in posterformaat bestellen.

Prince

Deze rockheld werd soms wel denigrerend ‘de sekskabouter’ genoemd. Dat zijn popmuziek zwoel is, staat wel vast – Prince z’n plaat Dirty Mind was voor de jaren ’80 zo expliciet dat hij alom geboycot werd. Desondanks (of juist daardoor) werd Prince één van de populairste artiesten van die tijd, en tot aan zijn dood in 2016 bleef hij nieuwe muziek uitbrengen en optreden. De Gallerix poster van Prince, The Symbol, TAFKAP of hoe jij hem je maar herinnert, toont de excentrieke ster in al zijn glorie.

Bob Dylan

Bob Dylan wordt beschouwd als één van de beste songwriters uit de VS. Zijn carrière begon al in de jaren ’60 – en ongelofelijk genoeg is de man nog steeds in leven, terwijl veel van zijn muzikale generatiegenoten soms al op jongere leeftijd het loodje legden. Dylan staat bekend als een voorvechter van de ‘counter culture‘ en als de stem van een generatie Amerikanen. Zijn teksten zijn diep en zo tijdloos dat ze ook nu nog een grote zeggingskracht hebben. Ironisch genoeg wilde Dylan nooit het icoon zijn dat hij inmiddels onherroepelijk is geworden, en daarom heeft hij op zijn poster van Gallerix misschien de hand voor de ogen geslagen.

Freddie Mercury

Een showman met een bewogen leven en een eersteklas zanger: Freddie Mercury is één van de grote musici van de 20e eeuw. Hij is vooral bekend als de frontman van Queen, een rockband die sterk beïnvloed werd door klassieke composities. Zijn ‘gender bending’ en epische podiumaanwezigheid maken de poster van Mercury van Gallerix een must-have voor de echte rockfan.