Van muziek tot tafellinnen: de perfecte voorbereiding voor een etentje

  • sofie 

Voor jou als keukenprins(es) hebben recepten geen geheimen meer. Met het grootste gemak zet jij de lekkerste gerechten op tafel. Je vrienden en familie kunnen dat wel waarderen en schuiven graag bij je aan. Je verwent je gasten graag en maakt van ieder etentje een speciale gebeurtenis. Niet alleen aan het eten besteed jij veel aandacht, maar ook een mooi gedekte tafel met kaarsen, stijlvolle placemats en stemmige muziek horen er wat jou betreft bij.

Bereid gerechten voor

Je vindt het heerlijk om een menu te bedenken en daarvoor inkopen te doen. Ook geniet je ervan lekker te koken en je gasten steeds weer met nieuwe gerechten te verrassen. Tegelijkertijd wil je zoveel mogelijk tijd met hen doorbrengen. Gezellig bijpraten met een glaasje wijn hoort er natuurlijk ook bij. Maak het jezelf daarom niet al te moeilijk en kies gerechten die je al eens eerder hebt gemaakt en die je grotendeels van tevoren kunt bereiden. Ook door te zorgen voor een goede mise-en-place houd je genoeg tijd over voor je gasten.

Een mooi gedekte tafel

Een prachtige houten tafel mag je laten zien, maar wil je tegelijkertijd beschermen. Dan zijn mooie placemats een stijlvolle oplossing. Katoenen en linnen placemats zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en passen goed bij een klassiek gedekte tafel. Helemaal trendy zijn placemats van jute. Hiermee krijgt jouw tafel een natuurlijke en ongedwongen uitstraling en bovendien combineer je ze gemakkelijk met al het servies dat in je kast staat.

Muziek op de achtergrond

Volgens sommigen is muziek hét ingrediënt dat bij etentjes nooit mag ontbreken. Goed gekozen muziek verhoogt de sfeer en versterkt de beleving tijdens een diner. Niet voor niets wordt in restaurants ook muziek gedraaid. Kies voor je playlist wel nummers die kunnen dienen als achtergrondmuziek zodat je gasten elkaar kunnen verstaan. Als na het eten de stemming steeds uitbundiger wordt kan het volume altijd nog omhoog!