Een succesvolle website opzetten als muzikant, zo doe je dat

Het is tegenwoordig allesbehalve gemakkelijk om als muzikant indruk te maken en dat komt ongetwijfeld doordat er honderdduizenden als niet miljoenen mensen zijn die hun weg naar succes als muzikant even serieus nemen als jij. Toch heb je een groot deel van je succes zelf in de hand en één manier om daarvoor te zorgen is door een eigen website te bouwen, eventueel met hulp van een service als Lime technologies. Waarop moet je nu letten als je zo’n blog opzet?

3 tips voor een succesvolle website voor muzikanten

1. Deel samples van je muziek

Ten eerste is het als beginnende muzikant belangrijk dat je de aandacht van bezoekers van je website trekt én houdt door samples van je muziek te delen. Samples kunnen korte stukjes muziek zijn die een tipje van de sluier lichten van één van je populaire songs of een nieuw liedje dat je aan het schrijven bent. Je kan natuurlijk ook meteen een volledige song delen op je website.

2. Maak het persoonlijk

Daarbij is het van belang dat je de interactie met de bezoekes van je website persoonlijk houdt. Dit kan je doen door vragen te stellen over hun ervaring met bepaalde muziekgenres, hun mening te vragen over je muziek en bijvoorbeeld altijd persoonlijk vragen te antwoorden. Het voordeel van deze aanpak is dat je écht een goede band met klanten opbouwt waardoor de kans dat ze naar je muziek blijven luisteren veel groter is. Een service en app als Lime technologies kan je daar zeker bij helpen!

3. Vertel méér over je workflow

Aansluitend daarop kunnen we zeggen dat je met de bezoekers van je website kunt delen hoe je precies muziek maakt en hoe je workflow in elkaar zit. Op die manier betrek je geïnteresseerden nog meer en wordt die band nog veel sterker. Meer heb je niet nodig om een succesvolle muzikant te worden!